Saturday, July 26, 2014

Risker kommer med stora belöningar (Swedish)

Om du någonsin vill uppnå det liv du alltid drömt om, måste du börja ta positiva, kalkylerade risker. Det är absolut nödvändigt att ta risker för att uppnå något stort i livet, men många är rädda för att ta det första språnget.
Som med alla risker, finns det alltid något på spel. I de flesta fall när det kommer till ditt företag, står du att förlora pengar, tid och ditt rykte. Men också kan du vinna samma saker! Fördelarna med att ta risker är att det kommer berika ditt liv och göra ditt företag eller karriär mycket mer givande.
En av mina klienter arbetade för regeringen i 15 år innan han beslutade att starta sin egen verksamhet. Jag hjälpte honom att sätta fingret på hans riktiga passioner och vi skapa en plan för honom att dra nytta av. Efter att ha flyttat till en ny kommun. I stället för att leta efter en annan tjänst, så tog han sina kunskaper och erfarenheter av att vara en stadsplanerare och startade sitt eget företag. Nervös om att lansera ut på egen hand, uttryckte han detta var den största risken han någonsin tagit och var otroligt orolig var intäkter och kunder skulle komma från. Men efter att ha varit i branschen i ett år, han har redan landat flera kontrakt och genererade en sexsiffrig inkomst. Efter att ha tagit risken att sluta sitt jobb och lansera sin egen firma, är han idag mycket gladare och uppleva livet på en helt ny nivå.

FÖRDELAR ta risker.
1. Att ta risker öppnar du upp till nya utmaningar och möjligheter. Pushar dig själv att våga lära dig något nytt, till exempel att tala inför publik, vilket kommer väl till pass som företagare.

2. Att ta risker ger dig möjlighet att skapa nya gränser i ditt sinne. Vi har alla gränser eller en komfortzon där vi skulle vilja bo och många har miss-visioner om vad vi tycker att vi förtjänar eller är i stånd att åstadkomma. När du tar risker, kan du utrota det tänkande, etablera nya gränser, förbättra din syn på livet och din förmåga att uppnå saker på högre nivåer.

3. Att ta risker kan göra att du blir mer kreativ. När du tvingar dig själv ut på kanten, med en ingen-ursäkt strategi, då kommer din naturliga förmåga att lösa problem gå igång och du är öppen för nya idéer och är villiga att prova något nytt.

4. Att ta risker kan leda till ett positivt resultat. Inte varje livssteg kan planeras noggrant ut. Du kommer aldrig veta om du kan lyckas om du inte ge sig ut i nya territorier. Finns det en risk för att göra något helt nytt? Visst. Men belöningen är där också. När du gör ditt bästa försök och ger allt som du kan i att nå målet, det är då mer troligt att få det att gå i mål.

5. Ta risker hjälper dig att tydligt definiera vad du verkligen vill. Kalkylerade risker tas med noggrann eftertanke. Men det faktum att du tar en risk driver dig att få saker att fungera. Visst kommer du först avgöra om belöningen är något du verkligen vill ta chansen för. Om det är så,  ta risken och titta inte tillbaka.

6. När du har blivit van vid att ta risker, bryta dig fri från det genomsnittliga sättet att leva och tänka. Istället för att kämpa för att vara säker har du nu den fart och förtroende som behövs för att välkomna nya möjligheter i din karriär eller affärsverksamhet. Risker bygger upp ditt självförtroende och självrespekt, det gör så du känner dig starkare och mer självsäker i att ta på dig nya utmaningar. När du är öppen för nya utmaningar så positionerar du dig själv att dra en hel del mer än det du skulle gjort om du bara stanna och gjorde inget.

Genom att ta risken krävs det en del blind förtroende i de flesta fall. Ingenting är verkligen garanterat. Men du måste lita på dina instinkter. Ibland leder magkänslan dig ner en okänd väg, men inom dig vet du att något stort är på andra sidan. GOOOOooo för det, du vet aldrig vad du kan åstadkomma tills du gör något du aldrig gjort. Ta risken och du kommer att kliva in i några av dina största belöningar.

No comments:

Post a Comment